Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.
Från svenska fält till din skål – upplev skillnaden med Nordic Noodles. Finns i utvalda butiker och restauranger. Men vi söker alltid fler som vill ha Sveriges bästa nudlar. Hör av dig så löser vi det.
I helt nyöppnade lokaler i Hagastaden hittar ni Urban Deli's nya butik och restaurang. Förutom ett fokus på lokala producenter, ett eget bageri, och New-York inspirerad deli så hittar ni även våra nudlar här.
Broth boy håller Göteborgs ramennördar på tårna med sina pop-up evenemang, där han alltid serverar enastående ramen. Oavsett om det är en traditionell Shio eller en Birria Ramen.
En köp- och säljplattform direkt mellan konsumenter och lokala producenter. Varje reko-ring har en dedikterad facebookgrupp där alla beställningar sköts. Det är ett utmärkt sätt att handla lokalt och miljövänligt!
Förutom att de har allt för en bra buljong, Chashu, och andra fantastiska köttdetaljer hitter ni även våra nudlar i deras butik på Birger Jarlsgatan 71.
På Vikingavägen 45 i Täby hittar ni massor av goda delikatesser, styckdetaljer, och numera även våra nudlar!
Våra ramennudlar är gjorda på svenska råvaror. Förutom att det gör gott för miljön och stöttar våra bönder så är nudlarna färska på riktigt. Det vill säga inte torkade, ångkokta eller frysta. De har heller inte transporterats över halva jordklotet innan de når din tallrik. Istället tillverkas de här i Sverige, av det finaste svenska vetemjölet. Utan avkall på kvalitet eller miljö.
För de insatta skulle man kunna likna våra nudlar med ”Tokyo style”. De är 1,5 mm breda och hydreringen är i det lägre spannet, vilket ger det karaktäristiska tuggmotståndet som passar perfekt i en skål ramen.
Våra nudlar är gjorda enligt konstens alla regler. För att de ska få kallas ramennudlar behöver de vara alkaliska. För att uppnå detta använder vi oss av alkaliska salter även kallat ”kansui”. Dessa benämns som surhetsreglerande medel i ingredienslistan. Utöver det är de gjorda på svenskt vetemjöl, vatten och salt. Inte mer, inte mindre.
För butiksförsäljning kommer nudlarna paketerade om fyra portioner á 125 gram. Till restaurang kan vi anpassa utefter den mängd som önskas. Ni väljer - vi löser!
Utöver vår “standardnudel” kan vi även producera olika varianter av ramennudlar. Vare sig ni behöver en annan tjocklek, hydrering, typ av mjöl eller har andra specifika önskemål så kan detta tillverkas på förfrågan.
Osäker på vad du ska hitta på med våra nudlar? Då har du kommit rätt.
Vanliga frågor vi brukar besvara. Hittar du inte det du söker här? Kontakta oss så hjälper vi dig mer än gärna!
Ja, det löser vi jättegärna! Hör av dig till info@nordicnoodles.com så löser vi det.
Ja! Även om våra nudlar simmar extra bra i en varm skål ramen så fungerar de alldeles utmärkt för andra rätter med nudlar.
Nej, inte än. Men det är på gång, stay tuned!
Nordic Noodles har skapats av ett gäng mat- och dryckesintresserade vänner som alla fallit pladdask för ramen. Gängets Walter White, vår nudelmästare, är ingen mindre än mannen bakom det erkända ramenkontot @NudelLabbet på Instagram som följs av flertalet kockar och matprofiler.
Även om konsten att göra egna nudlar är något vi brinner för så är det ibland svårt att dedikera flera timmar till deg-blandning och nudelstamp. För många så är det inte ett alternativ överhuvudtaget. Efter att ha letat land och rike efter färska ramennudlar och inte hittat den kvalitén vi söker bestämde vi oss helt enkelt för att lösa det själva. Dessutom slog det oss att alla nudlar vi provade hade fraktats hit från andra sidan jordklotet. Varför då undrar vi när ingredienserna som krävs är mjöl, vatten, salt och kansui?
Vi börjar med färska nudlar men det finns storartade planer (möjligtvis även ett och annat hemligt recept) för ett utökat sortiment inom det japanska köket. Itadakimasu!